Opname

Opname-informatie

Best lastig; als er voor u een opname bij het Hospice Zenitis geadviseerd betekent dit dat behandelingen geen optie meer zijn. Zenit kan dat niet veranderen. Wat wij wél kunnen is u zoveel mogelijk de tijd geven om met uw naasten door te brengen om afscheid te nemen. Bij ons bent u geen patiënt, u bent onze gast.

Bij de opname is er alle aandacht voor u en uw naasten. Wij luisteren naar uw wensen en zorgen dat u zich zo snel mogelijk thuis voelt. U krijgt een eigen zeer ruime kamer, voorzien van badkamer en toilet.Uw kamer beschikt tevens over een mooi terras en geeft toegang tot een mooie grote tuin. Als u uw eigen luie stoel of een bepaald schilderij wil meenemen kan dat, ook het meenemen van een gezelschapsdier is mogelijk. Wij willen graag dat u zich thuis voelt, thuis komt bezoek als u dat wil; zo is het bij ons ook. Als u dat wil zijn uw naasten 24 uur per dag welkom.

Eten

Zenit beschikt over een fantastische groep vrijwilligers die voor u koken wat u wil. Zij maken uw wensen waar. Zin in rode kool volgens eigen recept? U zegt het, zij maken het voor u.

Medewerkers

We hebben een aantal professioneel opgeleide verpleegkundigen en een grote groep deskundig geschoolde vrijwilligers die de verpleegkundigen ondersteunen. Deze vrijwilligers zijn er ook voor u als gesprekspartner of om een bij voorbeeld gezelschapsspelletje te doen. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers die meer op de achtergrond hun werk voor u doen (boodschappen, strijken, wassen, tuinonderhoud, administratie, technische dienst etc.), eigenlijk alle klussen die bij u thuis ook te doen zijn.

Bekostiging

De kosten voor de verpleging / verzorging worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarnaast is er een dagprijs voor het eten, de huisvesting, energie, onderhoud en schoonmaak. Als u een basisverzekering hebt is dat €15,= p/d. Deze kosten mogen geen sta in de weg zijn; kunt u de kosten niet betalen dan doet het Hospice een beroep op giften / schenkingen.

Redenen voor opname in hospice Zenit zijn de volgende;

  • Er is geen genezende medische behandeling meer mogelijk
  • Er is intensieve verzorging nodig
  • De patiënt heeft nog maar kort te leven (ongeveer 3 maanden)
  • Een arts of specialist heeft een geldige indicatie afgegeven
  • Hevige onrust kán een opname binnen het Hospice in de weg staan

Overleg met uw behandelend arts of specialist

Wij maken geen onderscheid naar levensovertuiging, ras, geaardheid, inkomen of leeftijd.

Aanmelden

De meeste gasten worden aangemeld via de huisarts of specialist/ziekenhuis.
Gasten of naasten kunnen echter ook zelf een aanmelding doen via 0478-551434.
Wij nemen dan altijd contact op met de huisarts of specialist over medische gegevens.

Financiën

Aan het verblijf in de hospice zijn kosten verbonden.

  • Er wordt een dagprijs gevraagd voor de hotelmatige diensten: huisvesting, onderhoud, inrichting, energie, schoonmaak en voeding. Als u aanvullend verzekerd bent, worden deze kosten meestal vergoed door de ziektekostenverzekering. Als u een basisverzekering hebt is de dagprijs 15 euro.
  • Uitgangspunt voor hospice Zenit is verder dat gebrek aan financiële middelen geen belemmering mag zijn voor opname. Als iemand de bijdrage niet of niet geheel kan betalen, springt de Stichting Hospice Zenit zo mogelijk bij. Giften en schenkingen waarderen wij dan ook zeer.
  • De kosten voor verpleging en verzorging worden betaald door de Zorgverzekeringswet.