Welkom bij Hospice Zenit:
Palliatieve terminale zorg in een
huiselijke omgeving

Op deze site vindt u verdere informatie voor uzelf als gast en voor uw naasten en vrienden. Wilt u een persoonlijk gesprek dan kan dat; Cis van Deurssen is de coördinator en zij zal uw vragen beantwoorden.

Hospice Zenit is het centrum voor palliatieve terminale (ofwel laatste) zorg in Venray.

Iedereen weet het; sterven hoort bij het leven. Wim Brands (Denker des Vaderlands) gaf zijn boek de titel: “Sterven is doodeenvoudig, iedereen kan het”.

En toch ….., als u op deze site kijkt weten we dat u voor een lastige beslissing staat. De keuze om naar het Hospice te gaan ligt vaak zwaar, voor u zelf en/of voor uw naasten. Wij (verpleegkundigen en vrijwilligers) van Zenit kunnen het onvermijdelijke sterven niet tegen houden. Wat we wél kunnen is u zoveel mogelijk tijd en ruimte geven om herinneringen op te halen en afscheid van elkaar te nemen. Wij doen dit door zoveel mogelijk taken over te nemen, te “ontzorgen” waar u dat toestaat zodat u tijd heeft voor elkaar.

U bent bij ons onze gast, bezit u een eigen zeer ruime kamer met badkamer. Als u dat wil kan uw partner of naaste bij u op de kamer blijven slapen óf op onze logeerkamer.

Bezoek wordt toegelaten als u dat wil (zo gaat het thuis ook). We weten dat Hospice Zenit niet hetzelfde is als bij u thuis maar de ervaring van velen voor u is dat het al heel snel als een rustig tweede thuis voelt. Dát is één van onze doelstellingen; u en uw naasten een thuisgevoel geven.

Huiselijke sfeerDe huiskamer

Zenit beschikt over een sfeervol ingerichte huiskamer waar iedereen welkom is. Er zijn kleinere zithoeken gemaakt en een grote tafel waaraan (indien mogelijk) gegeten wordt,  spelletjes worden gespeeld of gesprekken plaatsvinden

“Het voelt als één grote familie”

De 6 gastenkamers zijn ruim van opzet, hebben ieder een eigen t.v., badkamer / toilet en er is voldoende ruimte om persoonlijke herinneringen neer te zetten zoals foto’s, ’n bepaald schilderij, een makkelijke stoel, ’n kastje enz. Iedere kamer heeft een directe toegang tot een terras en de fraai aangelegde tuin.  Als de gast dat wil wordt er op de kamer een extra bed bijgeplaatst.

Er is ook een logeerkamer die in overleg gebruikt kan worden.

Als de kaars brandt ......

Als u binnenkomt er er brandt een kaars betekent dat dat er een van onze gasten is overleden en nog in huis is. Wij vragen u hier rekening mee te houden. Zodra onze overleden gast het huis verlaat dooft de familie de kaars en neemt deze mee naar huis.

web_DSC08647

De geschiedenis van Hospice Zenit

Op 17 maart 2006 opende het Hospice Zenit zijn deuren. Aan die opening zijn ruim vier jaar van voorbereiding vooraf gegaan. Het doel was om mensen uit de regio Venray de mogelijkheid te bieden op een waardige manier op te vangen en te begeleiden in de laatste fase van hun leven als dat thuis niet meer mogelijk was. Voorop stond dat de opgenomen mensen on die fase zelf de regie te laten behouden.

Dierbare herinneringen

De mooiste herinneringen maak je samen

 • 17 / 02 / 2020

  Linda

  Nulla elit metus, iaculis sit amet quam sagittis, faucibus mattis [...]

 • 17 / 02 / 2020

  Jorn

  Nulla elit metus, iaculis sit amet quam sagittis, faucibus mattis [...]

 • 17 / 02 / 2020

  Karen

  Nulla elit metus, iaculis sit amet quam sagittis, faucibus mattis [...]

 • 17 / 02 / 2020

  Roel

  Nulla elit metus, iaculis sit amet quam sagittis, faucibus mattis [...]

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over Hospice Zenit of over de mogelijkheden binnen onze hospice dan kunt u altijd onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze hospice.